ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Μικρά μυστικά για να ψαχνεις στο διαδίκτυο


1.Το σύμβολο “+” μεταξύ των όρων

Σπάζουμε» την αναζήτηση ως εξής: “speed of earth” +“per second”, δηλαδή ζητάμε από τη μηχανή αναζήτησης να μας βρει σελίδες που να περιέχουν τις δύο παραπάνω φράσεις. Το συν (+) συμβολίζει ότι μας ενδιαφέρει και οι δύο φράσεις να βρίσκονται στη σελίδα, ενώ θα πρέπει να προσέξετε ότι μετά το «+» δεν ακολουθεί κενό. Το Google επιστρέφει πάνω από 1.500.000 αποτελέσματα. Θα πρέπει ίσως να χρησιμοποιήσουμε ένα συνδυασμό από φράσεις και λέξεις.


2. Ο ρόλος των εισαγωγικών ” ” στις αναζητήσεις

Δοκιμάζουμε να γράψουμε το ίδιο με πριν αλλά αυτή τη φορά το κλείνουμε σε εισαγωγικά (“speed of earth”), πράγμα που σημαίνει ότι η μηχανή αναζήτησης θα ψάξει για φράση και όχι για λέξεις. Τώρα το Google επιστρέφει περίπου 16.200.000 αποτελέσματα, μια σημαντική πρόοδος, αλλά και πάλι θα ήταν αδύνατον να τα ψάξουμε ένα – ένα.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Υπολογίστε τις οικονομικές σας δυνατότητες


Είτε πρόκειται για την αγορά ενός προϊόντος, είτε για την ανακαίνιση του σπιτιού σας ή για ένα ταξίδι αναψυχής πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά πώς θα καλύψετε αυτό το έξοδο.
Έχετε δύο δυνατότητες: να αποταµιεύσετε έως ότου συγκεντρώσετε το ποσό που χρειάζεται, να καταφύγετε στο δανεισµό για να πραγµατοποιήσετε αµέσως το σχέδιό σας.
Ωστόσο, η δεύτερη λύση ενέχει κινδύνους γι’αυτό και απαιτεί περίσκεψη. Πρέπει να είστε βέβαιοι ότι µπορείτε να καταβάλλετε τις συχνά πολυετείς δόσεις.
Θέστε στον εαυτό σας τα ακόλουθα ερωτήµατα: το αγαθό που σχεδιάζετε να αγοράσετε είναι πραγµατικά αναγκαίο; µήπως η ανακαίνιση µπορεί να αναβληθεί; το κόστος του ταξιδιού που ονειρεύεστε είναι λογικό;...
Στη συνέχεια, εξετάστε τις οικονοµικές σας δυνατότητες.
Bήμα προς βήμα
Προκειμένου να προσδιορίσετε τις οικονομικές σας δυνατότητες πρέπει να καταρτίσετε έναν προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων.
Αν τα έσοδα σας είναι λιγότερα από τα έξοδά σας (αρνητικό υπόλοιπο), θα αντιμετωπίσετε οικονομικές δυσκολίες. Συνεπώς, πρέπει να αποφύγετε κάθε μορφή δανεισμού στο άμεσο μέλλον και να τακτοποιήσετε τις καθυστερημένες πληρωμές, όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Αυτό προϋποθέτει τη μείωση των τρεχουσών δαπανών σας.
Αν τα έσοδα σας είναι ίσα με τα έξοδά σας (μηδενικό υπόλοιπο), είναι προτιμότερο να αναβάλετε τον δανεισμό και κατά συνέπεια τη σχεδιαζόμενη αγορά.
Τέλος, αν τα έσοδά σας είναι περισσότερα από τα έξοδά σας (θετικό υπόλοιπο), διαθέτετε σχετική οικονομική άνεση και μπορείτε να καταφύγετε στον δανεισμό.
Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε η μηνιαία δόση για την αποπληρωμή του ποσού να μην αντιστοιχεί στο σύνολο του μηνιαίου σας υπολοίπου. Το ιδανικό είναι να έχετε πάντα ένα περιθώριο ασφαλείας για την κάλυψη απρόβλεπτων εξόδων.
Σημείωση: αν η μηνιαία δόση υπερβαίνει το 30% του καθαρού σας εισοδήματος (αυτού που μένει αφού αφαιρέσετε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές) δεν πρέπει να προσφύγετε στο δανεισμό.

Πώς αντιμετωπίζεται η αϋπνία


Ένας στους τρεις ενήλικες υπολογίζεται ότι υποφέρει από συμπτώματα αϋπνίας. Οι πιο πολλοί αποδίδουν τη δυσκολία να κοιμηθούν στο άγχος και στην υπερένταση. Στην πραγματικότητα οι πιθανές αιτίες της αϋπνίας είναι πολύ περισσότερες.
«Έχω χάσει τον ύπνο μου», «Ξυπνάω μέσα στη νύχτα και στριφογυρνάω στο κρεβάτι χωρίς να μπορώ να ξανακοιμηθώ», «Ξυπνάω το πρωί και αισθάνομαι ότι δεν έχω ξεκουραστεί καθόλου» είναι φράσεις που ακούμε συχνά. Η αϋπνία εκδηλώνεται είτε με τη μορφή δυσκολίας του ατόμου να μπει στη φάση του ύπνου ή να διατηρήσει τον ύπνο του είτε με τη μορφή της κακής ποιότητας ύπνου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς πίσω από το πρόβλημα μπορεί να κρύβονται διαφορετικές αιτίες και κάθε περίπτωση απαιτεί ειδική αντιμετώπιση.
Στρες
Το στρες υπονομεύει τόσο τη διάρκεια όσο και την ποιότητα του ύπνου. Αν έχετε ξαπλώσει στο κρεβάτι και το μυαλό σας στριφογυρίζει σε κάποια εκκρεμότητα ή στις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας, δεν επιτρέπετε στον οργανισμό σας να χαλαρώσει ώστε να μπορέσετε να κοιμηθείτε. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το τελευταίο διάστημα το άγχος για την οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα για το αύριο έχουν φέρει πολλούς ενήλικες αντιμέτωπους με τον «εφιάλτη» της αϋπνίας.
Τι προτείνουν οι ειδικοί: Να καταφέρετε να απαλλαγείτε οριστικά από το καθημερινό άγχος είναι μάλλον αδύνατο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης, που υπόσχονται να ελαττώσουν την ένταση του σώματος.
Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε μία απλή και αποτελεσματική συνταγή: να χρησιμοποιείτε την κρεβατοκάμαρα μόνο για ύπνο και σεξουαλικές δραστηριότητες και όχι για παράδειγμα για να βλέπετε τηλεόραση. Πηγαίνετε στο κρεβάτι σας μόνο όταν νυστάζετε πραγματικά και αν δε σας πιάνει ύπνος σηκωθείτε και ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Έτσι ο οργανισμός σταδιακά συνηθίζει στην ιδέα ότι το κρεβάτι είναι για ξεκούραση και ύπνο.
Ακατάλληλη διατροφή
Τα λιπαρά φαγητά ή τα τηγανητά αργά το βράδυ μπορεί να προκαλέσουν δυσπεψία, η οποία είναι πιθανό να μη σας αφήσει να κλείσετε μάτι. Ακόμη όταν τρώτε βαριά, αισθάνεστε «φούσκωμα» με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να χαλαρώσετε.
Τι προτείνουν οι ειδικοί: .Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να πάτε για ύπνο νηστικοί, γιατί και η πείνα μπορεί να προκαλέσει αϋπνία. Προσπαθήστε το τελευταίο γεύμα της ημέρας να είναι ελαφρύ και να καταναλώνεται περίπου 3 ώρες πριν ξαπλώσετε. Προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα ή δημητριακά, τα οποία έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες.
Καφές ή αλκοόλ αργά το βράδυ
Ακόμη και ένας ελαφρύς καφές μετά τις 7 το βράδυ είναι αρκετός για να σας κρατήσει ξύπνιους μέχρι αργά τη νύχτα, αφού η καφεΐνη προκαλεί υπερδιέγερση. Εκτός από τον καφέ, το τσάι και η σοκολάτα, που περιέχουν επίσης καφεΐνη, μπορεί να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Συμπτώματα αϋπνίας φέρνει και η υπερκατανάλωση αλκοόλ.
Τι προτείνουν οι ειδικοί: Επιλέξτε να πίνετε ντεκαφεϊνέ. Αν τα συμπτώματα επιμένουν, δοκιμάστε να μην πιείτε καθόλου καφέ για 1-2 εβδομάδες. Περιοριστείτε σε 1-2 ποτηράκια κρασί πριν κοιμηθείτε.
Γυμναστική αργά το βράδυ
Η έντονη σωματική δραστηριότητα προκαλεί υπερδιέγερση. Χρειάζεται να περάσουν 3-4 ώρες από τη γυμναστική για να μπορέσετε να κοιμηθείτε.
Τι προτείνουν οι ειδικοί: Γυμναστείτε τις πρωινές ή μεσημεριανές ώρες.
Ενοχλητικοί θόρυβοι
Αν ενώ προσπαθείτε να κοιμηθείτε, ακούτε περίεργους θορύβους, που είτε σας ενοχλούν είτε σας τρομάζουν, η κατάσταση αυτή προκαλεί υπερένταση και δύσκολα θα καταφέρετε να κλείσετε μάτι.
Τι προτείνουν οι ειδικοί: Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος που κοιμάστε να είναι ήσυχος και να σας δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας.
Έλλειψη κούρασης
Αν την ημέρα που πέρασε δεν δουλεύατε και ξυπνήσατε πολύ αργά το πρωί ή πήρατε έναν υπνάκο το μεσημέρι, είναι λογικό, εφόσον είστε τελείως ξεκούραστοι, να μην μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα.
Τι προτείνουν οι ειδικοί: Ακόμη και αν δεν έχετε κάτι να κάνετε, προσπαθήστε να μην ξυπνήσετε πολύ αργά το πρωί, για να μην ξαγρυπνήσετε το βράδυ. Αν πάλι έχετε χορτάσει ύπνο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού η αϋπνία είναι φυσικό επακόλουθο. Σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάντε κάτι, όπως να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να δείτε τηλεόραση, μέχρι να νυστάξετε και να κοιμηθείτε γλυκά.

πηγή:triiki.gr

Μικρά μυστικά για σωστή άσκηση


Η σωστή εκτέλεση ασκήσεων προϋποθέτει κάποιες μικρές μεγάλες λεπτομέρειες, στις οποίες πρέπει να δώσετε την ανάλογη προσοχή. Μόνο έτσι θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Μάθετε, λοιπόν, κάποια "μυστικά" που θα σας φανούν χρήσιμα για την επιτυχή έκβαση του στόχου σας. Γυμναστική την κατάλληλη ώρα:
Ξεκινήστε την άσκηση τουλάχιστον δύο ώρες αφού ξυπνήσετε και ολοκληρώστε τουλάχιστον δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο. Οι ιδανικές ώρες είναι από 11.00-11.30 έως 13.00-13.30 και από 16.30 έως 19.00.
Σωστή επιλογή αθλητικών παπουτσιών:
Για κάθε τύπο γυμναστικής υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αθλητικών. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να κάνετε τζόκινγκ δε μπορείτε να φοράτε τα παπούτσια που χρησιμοποιείτε για την αεροβική άσκηση. Επίσης, δεν πρέπει να είναι στενά, αλλά να υπάρχει ένα κενό διάστημα (περίπου ενός πόντου) ανάμεσα στη μύτη του παπουτσιού και του μεγάλου δαχτύλου. Τέλος, μη ξεχνάτε να δένετε τα κορδόνια, για να αποφύγετε τραυματισμούς.
Προσοχή στην υπερθερμία και την υποθερμία:
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται. Σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος μπορεί να πάθετε υπερθερμία (ζαλάδα, πονοκέφαλος, δυσκολία προσανατολισμού...). Σε αυτή την περίπτωση, σταματήστε αμέσως την άσκηση. Για να αποφύγετε, όμως, την υπερθερμία, φροντίστε να καταναλώνετε αρκετή ποσότητα νερού πριν την έναρξη της γυμναστικής. Αν πάλι γυμνάζεστε σε χώρο όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλή, προστατεύστε τον εαυτό σας από την υποθερμία επιλέγοντας πολλά, αλλά λεπτά ρούχα για την άσκηση
πηγή:trikki.gr

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα πλυμένα βάζα , το ύψος της οποίας θα είναι περίπου 8 εκ . ψηλότερο από αυτά . Τοποθετήστε στον πάτο της μία μεταλλική σχάρα , έτσι ώστε τα βάζα να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με τη φωτιά και τυλίξτε τα ένα - ένα με μία βαμβακερή πετσέτα , για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους και σπάσουν . Γεμίστε την κατσαρόλα με ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να τα καλύπτει , σκεπάστε την και ανάψτε το μάτι . Μόλις το νερό στην κατσαρόλα αρχίσει να βράζει , μετρήστε 5 λεπτά και κλείστε τη φωτιά . Βγάλτε προσεκτικά τα βάζα από μέσα , αφήστε τα λίγο να στραγγίσουν και γεμίστε τα με τη μαρμελάδα , αφήνοντας 2-3 εκ . κενό από την επιφάνεια της μαρμελάδας έως το καπάκι κάθε βάζου .

• ΒΑΖΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Επιλέξτε με ιδιαίτερη προσοχή τα βάζα στα οποία θα βάλετε τη μαρμελάδα . Αυτά πρέπει να είναι γυάλινα και να κλείνουν αεροστεγώς , με ειδικά καπάκια με ελάσματα και φλάντζες από μαλακό λάστιχο , που εξασφαλίζουν καλό σφράγισμα .
Δείτε επίσης

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Δύο Κολπάκια για το Word

Πρώτο ΚολπάκιΈχει τύχει να σας στείλουν ένα κείμενο στο Word μόνο με κεφαλαία και εσείς να θέλετε να το μετατρέψετε σε πεζά ? Είναι απλό: Μαρκάρετε όλο το κείμενο (με τα κεφαλαία) που θέλετε και πατήστε ταυτόχρονα SHIFT + F3 Αυτόματα το κείμενο θα μετατραπεί σε πεζά.Δεύτερο ΚολπάκιΣτο Microsoft Word, το πλήκτρο F4 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να επαναλαμβάνει την τελευταία σας ενέργεια στο επόμενο επιλεγμένο αντικείμενο. Για παράδειγμα, εάν υπερτονίσατε μια λέξη με έντονη γραφή και θελήσετε να κάνετε το ίδιο και σε μια άλλη αμέσως μετά, απλά κάντε κλικ μέσα στην επόμενη λέξη και πατήστε F4 ώστε να εφαρμοστεί η έντονη γραφή.Η ίδια διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί όταν διαμορφώνετε κελιά στο Excel ή κείμενο και κουκίδες στο Word ή σχεδιάζετε αντικείμενα οπουδήποτε στο Office

Δείτε επίσης
Πώς στρογγυλεύουμε φωτογραφίες

Πώς στρογγυλεύουμε φωτογραφίες

Θέλετε να στρογγυλέψετε τις γωνίες στις φωτογραφίες σας. Κάντε το εύκολα, γρήγορα και προπαντος δωρεάν.
Ξεκίνα πατώντας το εικονίδιο επάνω αριστερά ( εργαλείο για στρογγύλεμα φωτογραφιών) .

Στην σελίδα που θα ανοίξει :

Πηγαίνετε στον πίνακα και πατάς αναζήτηση γιατην εικόνα που θέλετε


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο Κολπάκια για το Word

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Τι πρόσεχουμε στα μαστορέματα

O τεχνίτης είναι υποχρεωμένος:
να διαθέτει εγκεκριμένη από την πολιτεία άδεια που ανανεώνεται περιοδικά και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο είδος εργασίας
μετά τη λήξη των εργασιών εγκατάστασης να εκδίδει Yπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη, με την οποία βεβαιώνει την έντεχνη κατασκευή των εγκαταστάσεων
να διαθέτει τιμοκατάλογο των βασικών εργασιών που προσφέρει
O καταναλωτής θα πρέπει:
να βεβαιώνεται ότι ο παρέχων τις υπηρεσίες κατέχει νόμιμη άδεια άσκησης του επαγγέλματος
να ζητά υπογεγραμμένη Yπεύθυνη Δήλωση από τον εγκαταστάτη ότι οι εργασίες έγιναν σωστά
να ζητά θεωρημένο δελτίο παροχής υπηρεσιών
Eπίσης συνιστάται ο καταναλωτής:
να ρωτά εκ των προτέρων για το κόστος της επίσκεψης του τεχνίτη στην κατοικία του
να ζητά προεκτίμηση του συνολικού κόστους επισκευής (κόστος ανταλλακτικού και εργασίας)
να ζητά γνήσιο ανταλλακτικό ή εγκεκριμένα υλικά
να ζητά εγγύηση τόσο για το ανταλλακτικό και για τα υλικά όσο και για την εργασία που προσφέρθηκε
να ζητά τον τιμοκατάλογο από τον τεχνίτη
O καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
"Διαρκή αγαθά" ονομάζονται τα προϊόντα τα οποία δεν είναι αναλώσιμα, αλλά προορίζονται για μακροχρόνια χρήση π.χ. οχήματα, μηχανήματα, μηχανές, συσκευές οικιακές και άλλες.
Σε κάθε πώληση διαρκούς αγαθού, ο νόμος ορίζει ότι πρέπει υποχρεωτικά να χορηγείται εγγύηση, η οποία πρέπει: - να αναγράφει τα στοιχεία του προμηθευτή, του δικαιούχου, τους όρους και την ημερομηνία έναρξης - να αναγράφει τη διάρκειά της - να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων
Eίναι προφανές ότι πριν την αγορά ενός προϊόντος,ο καταναλωτής πρέπει να διαβάζει προσεκτικά τους όρους της εγγύησης που προσφέρει ο κάθε κατασκευαστής.
Για την επισκευή μιας συσκευής εκτός εγγύησης, ο νόμος ορίζει ότι είναι υποχρέωση του προμηθευτή να εξασφαλίζει στους καταναλωτές τη συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή των καινούργιων διαρκών καταναλωτικών αγαθών, για χρονικό διάστημα ίσο με την πιθανή διάρκεια της ζωής τους. Eπίσης οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την ευχέρεια προμήθειας των ανταλλακτικών και άλλων τυχόν προϊόντων που απαιτούνται για τη χρήση τους, σύμφωνα με τον προορισμό τους, για όλη την πιθανή διάρκεια της ζωής τους.
Δείτε επίσης
Πως καθαρίζω τον καναπέ μου
Μικρά μυστικά για το λάδι
Πώς δεν θα έχω βρωμιές στο μπαλκόνι μου απο πουλιά
Μικρά μυστικά για το μπάνιο σας
Καλλιέργεια βολβών σε νερό

Καλλιέργεια βολβών σε νερό



Καλλιεργείστε βολβούς σε νερό.Ένας παραδοσιακός τρόπος στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική καλλιέργειας βολβών σε σπίτι ήταν η συντήρηση τους σε νερό μέσα σε ειδικά γυάλινα βάζα. Η τεχνική αυτή πρωτοχρησιμοποιήθηκε στους υάκινθους (ζουμπούλια) αλλά είχε εξίσου καλά αποτελέσματα στους μικρούς χειμωνιάτικους νάρκισσους (μανουσάκια).Για να διατηρηθούν τα ζουμπούλια στο νερό δημιουργήθηκαν ειδικά γυάλινα βάζα με στενό στόμιο. Σήμερα τέτοια βάζα δεν είναι πολύ συνηθισμένα στην αγορά ωστόσο δοκιμάστε να ανακαλύψετε κάποιο που σας περιμένει στο ράφι ενός καταστήματος.Βέβαια μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε άλλου είδους βάζα. Από γλυκά, μαρμελάδες, παιδικές τροφές. Οπωσδήποτε όμως ένα βάζο για υάκινθους έχει άλλη ομορφιά αφού θα έχει δημιουργηθεί ειδικά γι' αυτό το σκοπό.Γεμίστε το βάζο με νερό και προσθέστε λίγο συντηρητικό. Τοποθετήστε από επάνω το βολβό. Προσέξτε ώστε η επιφάνεια του νερού να είναι λίγο χαμηλότερα από το κάτω μέρος του βολβού και να μην τον αγγίζει.Τοποθετήστε το βάζο σε μια σκοτεινή και κρύα θέση. Σε μια αποθήκη, σε ένα γκαράζ ακόμα και μέσα στο ψυγείο. Πόσο καιρό θα μείνει εκεί; Αυτό εξαρτάται από τον βολβό σας. Ανάλογα με το πόσο προετοιμασμένος είναι μπορεί να χρειαστούν 2 με 3 μήνες. Γι' αυτό πρέπει να έχετε υπομονή.Ελέγχετε τακτικά το βάζο και αλλάζετε το νερό φροντίζοντας πάντα το ύψος του να βρίσκεται λίγο κάτω από τον βολβό. Θ δείτε ότι σιγά σιγά θα αρχίζουν να εμφανίζονται ρίζες από το κάτω μέρος του βολβού. Τελικά θα δείτε μια άσπρη μύτη να ξεπηδά από την κορυφή του βολβού.Ήρθε η ώρα να μετακινήσουμε το βάζο σε φωτεινότερο σημείο. Μην το τοποθετείτε αμέσως σε δυνατό φως. Διαλέξτε μια θέση δροσερή με μέτριο φωτισμό. Το ζουμπούλι σας πρέπει να μείνει εκεί μέχρι η άσπρη μύτη να γίνει πράσινη. Τότε θα είναι έτοιμο για την τελική του θέση.Όταν το λουλούδι ανθίσει θα μείνει ανθισμένο και μυρωδάτο για δυο τρεις εβδομάδες. Το μοναδικό πρόβλημα που πιθανόν να αντιμετωπίσετε είναι η στήριξη του λουλουδιού καθώς αυτό θα ξεπετάγεται από το βάζο γιατί είναι δύσκολο να σταθεροποιηθεί την στιγμή που οι ρίζες του δεν έχουν χώμα.Τα φυτά που μεγαλώνουν χωρίς ηλιακό φως συνήθως έχουν λεπτούς και εύθραυστους βλαστούς. Σε τέτοια περίπτωση τρυπήστε κάθετα με ένα καλαμάκι από σουβλάκι τον βολβό και δέστε το κοτσάνι του λουλουδιού. Μπορεί αυτό να σας φαίνεται επώδυνο για τον βολβό αλλά είναι προτιμότερο από ένα πεσμένο λουλούδι που το περιμένατε μήνες.Με την ίδια μέθοδο μπορείτε να καλλιεργήσετε και μανουσάκια χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να τα βάλετε σε ψυχρό μέρος πρώτα.Οπωσδήποτε η καλλιέργεια βολβών σε νερό είναι αρκετά γοητευτική και διασκεδαστική. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε. Καλή επιτυχία!

πηγή:www.valentine
Δείτε επίσης

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

10 ΤΡΟΠΟΙ για να στρέψετε τα παιδιά σας στα λαχανικά

Σύμφωνα με τους ειδικούς κάθε παιδί αποκτά τις συνήθειες και τις γευστικές προτιμήσεις της οικογένειάς του.
Γι αυτό ας βρούμε χρόνο να τρώμε μαζί σαν οικογένεια κάποιες φορές την εβδομάδα,(είναι χρήσιμο και για πολλούς άλλους λόγους). Ας συνηθίσουμε τη μεσογειακή διατροφή, τρώγοντας πολλά φρούτα , λαχανικά, δημητριακά και όσπρια, λίγο κόκκινο κρέας και φυτικά έλαια.
Το πλέον δύσκολο είναι να συνηθίσουν τα παιδιά να τρώνε φρούτα και λαχανικά , γι αυτό παραθέτω δέκα τρόπους με τους όποιους μπορούν τα παιδιά να στραφούν σε αυτή τη διατροφή .
Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμοι.
Ικανοποιείστε τις επιθυμίες τους. Βρείτε ποια λαχανικά προτιμούν και σερβίρετε με τον τρόπο που τους αρέσει. Αν τους αρέσει ο αρακάς π. χ. μαγειρέψτε τον τρείς φορές την εβδομάδα.
Χωρίστε το κυρίως πιάτο του γεύματος σε μερίδες. Αν τα παιδιά σας ζητήσουν και δεύτερη μερίδα, μοναδική τους επιλογή θα πρέπει να είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.
"Πιάστε" τα παιδιά σε μια στιγμή αδυναμίας. Σερβίρετε τη σαλάτα ξεχωριστά στην αρχή του γεύματος τη στιγμή που θα είναι περισσότερο πεινασμένα. Και όταν επιστρέφουν από το σχολείο, να έχετε πρόχειρα κομματάκια καρότου ή αγγουριού.
Επιτρέψτε τους να παρακάμπτουν τα λαχανικά με δυνατή γεύση. Αν δείτε ότι αποστρέφουν το πρόσωπο τους από τα παντζάρια, το μπρόκολο , το λάχανο και τα κρεμμύδια ,μην τους τα δίνετε υποχρεωτικά να τα φάνε. Ταυτόχρονα καθώς η ικανότητα εκτίμησης του καλού φαγητού αναπτύσσεται με την ηλικία δείξτε τους πόσο πολύ απολαμβάνετε εσείς τα συγκεκριμένα λαχανικά.
Μην πτοείστε αν τα παιδιά σας θα προτιμούσαν χίλιες φορές την πίτσα από τον αρακά. Το ότι δεν πρέπει να τα υποχρεώνετε να τρώνε λαχανικά δε σημαίνει ότι πρέπει εκείνα να σας υποχρεώνουν να ξεφύγετε από τη δίαιτα που τηρείτε. Αν τα αφήσετε ελεύθερα να σας πουν τι θέλουν, να είστε σίγουροι ότι θα σας πούνε πίτσα ή χάμπουργκερ και τίποτα άλλο.
Σερβίρετε τα λαχανικά με διάφορα συνοδευτικά. Σε μερικά παιδιά δεν αρέσει ο αρακάς σκέτος , αν είναι όμως μαγειρεμένος με κρέμα , θα πάρουν και δεύτερη μερίδα. Σερβίρετε τα μπρόκολα και το κουνουπίδι περιχυμένα με λιωμένο τυρί. Προσθέστε ψημένα αμύγδαλα στα φρέσκα φασολάκια. Ρίξτε στα καρότα ψημένους σπόρους σουσαμιού και λίγη σάλτσα σόγιας. Σερβίρετε αβγά σφιχτά, κομμένα σε φέτες πάνω σε σπανάκι. Επίσης σερβίρετε τα ζυμαρικά με πέστο (σάλτσα από βασιλικό, λάδι κουκουνάρια, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα ). Φτιάξτε σπανακόπιτα.
Καλλιεργείστε λαχανόκηπο. Σπάνια κάποιος άνθρωπος, είτε παιδί είτε μεγάλος θα αντισταθεί στα λαχανικά που προέρχονται φρέσκα από κήπο. Αν μάλιστα τα παιδιά σας βοηθήσουν στην καλλιέργειά τους, τότε θα εκτιμήσουν περισσότερο τα λαχανικά που ο κήπος σας παράγει. Και για όσους δεν έχουν λαχανόκηπο τι θα λέγατε για μερικές γλάστρες στη βεράντα. Επίσης πάρτε τα παιδιά μαζί σας στη λαϊκή ώστε να γνωρίσουν τα φρούτα και τα λαχανικά και να συμμετέχουν στη διαδικασία της αγοράς.
Παραγγείλετε πίτσα με λαχανικά στο εστιατόριο. Είναι αλήθεια πως τα περισσότερα παιδιά προτιμούν να φάνε πίτσα με πεπερόνι ή λουκάνικο. Ζητήστε τα λαχανικά που τους αρέσουν περισσότερο ,και υπάρχουν πολλές ελπίδες να φάνε το φαγητό τους.
Αφήστε να φάνε σπιτικό κέικ. Ακόμα καλύτερα εάν το κέικ είναι παρασκευασμένο από καρότο. Και μην ξεχνάτε το κέικ από κολοκύθι γεμιστό με σοκολάτα. Η ζάχαρη και το λίπος που περιέχουν προσθέτουν θερμίδες, αλλά δεν εξουδετερώνουν τα οφέλη του β- καροτένιου.
Αγοράστε έναν αποχυμωτή και αφήστε τα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους μείγματα. Παρουσιάστε τους μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά και δώστε τους την ευκαιρία να πειραματιστούν μόνα τους . Το 90% του αντιοξειδωτικού περιεχομένου των φρούτων βρίσκεται στο χυμό τους.
πηγή:
Η δίαιτα Ωμέγα, των Άρτεμις Σιμοπούλου και Τζο Ρόμπινσον, Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

Διαβάστε επίσης

Πώς φτιάχνω φαγώσιμες ελιές
Μικρά μυστικά για το λάδι

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο σας

Ένα σωστά οργανωμένο ψυγείο δεν σας προσφέρει μόνο περισσότερο χώρο αλλά σας γλιτώνει και χρήματα! Υπάρχουν πολλές τεχνικές να τακτοποιήσετε τον όγκο τροφίμων που συνήθως αποθηκεύουμε στα ψυγεία μας.Μπορείτε να βρείτε πλήθος κουτιά και κουτάκια ειδικά για τον σκοπό αυτό στα διάφορα μεγάλα πολυκαταστήματα ή στα είδη σπιτιού και κουζίνας. Η οργάνωση θα κρατήσει και καθαρότερο το ψυγείο σας και με λιγότερες οσμές γιατί θα αποφύγετε να σπρώχνονται τα τρόφιμα στο πίσω μέρος και να χαλάνε πριν το καταλάβετε.Μια πρώτη κίνηση είναι να πάρετε μια θήκη για αναψυκτικά και τα κουτάκια της μπύρας ώστε να βρίσκονται σε συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να πιάνουν παραπανήσιο χώρο κι αν βάζετε δύο-τρία διαφορετικά είδη να παγώνουν, με τον τρόπο αυτό θα ξέρετε πάντα τι λείπει και θα συμπληρώνετε. Η επόμενη κίνηση είναι να προσθέσετε συρτάρια και να χωρίσετε σε κατηγορίες τα τρόφιμά σας π.χ. φρούτα, λαχανικά, σάλτσες κλπ.tip: Μια καλή τεχνική για να διατηρείτε περισσότερο τα λαχανικά σας είναι να τα πλένετε μόλις τα αγοράσετε, να τα τυλίγετε σε χαρτί κουζίνας και να τα αποθηκεύετε σε χάρτινες σακούλες. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρηθούν λίγες μέρες παραπάνω.Ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο είναι τα τάπερΑν έχετε μικρά παιδιά, ή αν απλώς θέλετε να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας, τότε τα διάφορα δοχεία με καπάκι είναι η καλύτερη λύση. Τα τάπερ στα ράφια του ψυγείου είναι διπλά λειτουργικά. Από τη μια τα τρόφιμα διατηρούν περισσότερο καιρό τη φρεσκάδα και το άρωμά τους, αφού δεν είναι εκτεθειμένα στον αέρα, αλλά σφραγισμένα μέσα στα δοχεία. Επιπλέον προστατεύουν το ψυγείο σας από τις οσμές, αλλά και τις διάφορες διαρροές των τροφίμων, καθώς μπορούν εύκολα να χυθούν ζουμιά από το ένα ράφι στο άλλα και ένας μικρός λεκκές να δημιουργήσει μεγάλη ακαταστασία. Είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να είναι ασφαλή για τα τρόφιμα και συγχρόνως να εξασφαλίζουν απόλυτη στεγανότητα. Τοποθετούνται απλά πάνω στο ράφι, μετακινούνται εύκολα και καθαρίζονται ακόμη πιο εύκολα απ' ότι ένας χυμένος λεκκές. Επαναπροσδιορίστε τους χώρους τουΔιαμορφώστε τους χώρους και τα υπάρχοντα διάκενα στο ψυγείο σας, σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Τα ψυγεία σχεδιάζονται με συγκεκριμένα χωρίσματα και τμήματα για συγκεκριμένα τρόφιμα. Ωστόσο, αν δεν ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες, μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε τους χώρους του, και να του δώσετε τη μορφή που σας ταιριάζει. Για παράδειγμα, αν το συρτάρι του κρέατος/τυριών δεν είναι αρκετά μεγάλο, χρησιμοποιήστε το για άλλα προϊόντα όπως φρέσκα τρόφιμα/λαχανικά.Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο φύλαξης του ωμού κρέατος. Η θέση του πρέπει να βρίσκεται είτε στο κατώτερο ράφι του ψυγείου ή μέσα σε ένα μεγάλο σκεύος με καπάκι. Πρέπει να είστε απολύτως σίγουροι ότι σταγόνες ωμού κρέατος δεν θα αναμιχθούν με άλλα τρόφιμα.Συγκεντρώστε τα τρόφιμα σε λογικές ομάδες και τοποθετήστε τα στα ράφια όπως σας βολεύει. Μια ιδέα είναι να διατηρείτε όλα μαζί τα απαραίτητα υλικά για να ετοιμάσετε τα σάντουιτς , ή να έχετε μια συγκεκριμένη, σταθερή θέση για το τυρί . Αρκεί να είστε δημιουργικοί και να σκέφτεστε πέρα από τα καθιερωμένα.
Πηγή noikokyra.gr
Διαβάστε εάν θέλετε:
Πως καθαρίζω τον καναπέ μου
Μικρά μυστικά για το λάδι
Πώς δεν θα έχω βρωμιές στο μπαλκόνι μου απο πουλιά
Μικρά μυστικά για το μπάνιο σας

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

τί χρειάζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου τον Δεκέμβριο

Ελέγχετε συχνά την κατάσταση των φυτών εσωτερικού χώρου κυρίως όσον αφορά την ανάγκη τους σε πότισμα και υγρασία καθώς η θέρμανση ξηραίνει την ατμόσφαιρα και οι χώροι μας δεν αερίζονται καλά. Πιθανόν κάποια φυτά να χρειάζονται συχνότερο πότισμα.
Τα ανθισμένα φυτά που θα σας δωρίσουν αυτό το μήνα, χρειάζονται αρκετό νερό καθ΄όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας τους. Ξετυλίξτε το χαρτί με το οποίο είναι τυλιγμένες οι γλάστρες ή έστω κόψτε τη βάση του για να μην κρατάει νερό και σαπίσουν οι ρίζες.
Ελαττώστε τη λίπανση σε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου.
Εποχιακά φυτά όπως π.χ. η ποϊνσέττια (αλεξανδρινό), η καλαγχόη και τα κυκλάμινα είναι πολυετή γι΄αυτό μην βιαστείτε να τα πετάξετε μόλις περάσουν οι γιορτές. Όταν σταματήσει η ανθοφορία τους, ψάξτε τις σελίδες μας για να μάθετε πώς να διατηρήσετε και να φροντίσετε αυτά τα φυτά σας ώστε να ανθίσουν και του χρόνου τα Χριστούγεννα.
Τις ημέρες των γιορτών οι πόρτες μας ανοιγοκλείνουν συχνότερα για να υποδεχθούν φίλους και συγγενείς επιτρέποντας σε κρύα ρεύματα αέρα να εισβάλλουν στο σπίτι μας. Τα κρύα ρεύματα ταλαιπωρούν όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου και μάλιστα τα πιο ευαίσθητα μπορεί να καταστραφούν. Φροντίστε λοιπόν να μετακινήσετε μερικές γλάστρες από τα σημεία όπου σχηματίζονται ρεύματα σε άλλες πιο προστατευμένες γωνιές του σπιτιού σας και μακριά από τα καλοριφέρ ή το τζάκι.
Η θερμοκρασία κοντά στα τζάμια πέφτει πολύ χαμηλά κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλό θα ήταν να απομακρύνετε τα φυτά σας από τα τζάμια μετά τη δύση του ηλίου ή έστω πριν κοιμηθείτε. Το πρωί μπορείτε και πάλι να τα μετακινήσετε στην αρχική τους θέση. Αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα ή τον απαιτούμενο χρόνο κλείστε από νωρίς τα παντζούρια ώστε να περιορίσετε το κρύο.
Στα πλαίσια της γενικής καθαριότητας του σπιτιού σας ρίξτε κι ένα καθάρισμα στα φύλλα των φυτών σας και την εξωτερική επιφάνεια της γλάστρας. Αν μπορείτε ξεπλύνετε και τα πιατάκια από τις γλάστρες σας τρίβοντάς τα με βούρτσα ή σκληρό σφουγγάρι χρησιμοποιώντας χλωρίνη για να απομακρύνετε τυχόν μούχλα που είναι πολύ επικίνδυνη και για τα φυτά αλλά και για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο σπίτι σας.
Αν δυστυχώς έχετε αγοράσει αληθινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τοποθετείστε το μακριά από πηγές θερμότητας για να διατηρηθεί πράσινο και φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βάζετε συχνά παγάκια σε πιατάκια κοντά στη βάση του. Αν δεν το έχετε αγοράσει ακόμα αλλά το σκέφτεστε προτιμήστε να αγοράσετε ένα τα υπέροχα ψεύτικα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα βρείτε πανεύκολα και που σε τελική ανάλυση θα σας κρατήσει για χρόνια.
πηγή:www.valentine.gr
ΔΕΙΤΕ Ε[ΙΣΗΣ

Τί φυτεύουμε τον Φθινόπωρο στο κήπο μας

Τί λουλούδια φυτεύω τον Χειμώνα στό μπαλκόνι μου

Ο καλός Κηπουρός τον Δεκέμβριο

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

25 κόλπα για μωρά… απαρηγόρητα

Κλαίει και δε σταματάει; Δοκιμάσατε τα πάντα αλλά δε γίνεται τίποτα; Όχι, δεν τα δοκιμάσατε όλα. Διαβάστε τις συμβουλές που ακολουθούν και σίγουρα θα σας βοηθήσουν, αφού είναι βγαλμένες από την εμπειρία μαμάδων που πέρασαν τα ίδια με εσάς!
Το ταΐσατε, το αλλάξατε, το βάλατε να κοιμηθεί. Εκείνο, όμως, συνεχίζει να κλαίει. Όπου να 'ναι, θα βάλετε κι εσείς τα κλάματα... Όχι, όχι! Δοκιμάστε τους παρακάτω απλούς, πλην αποτελεσματικούς τρόπους για να ηρεμήσετε όλοι γρήγορα.
Και ξεκινάμε από τα «βασικά»:
1. Μην ξεχνάτε ότι μέσα στη μήτρα τα παιδιά δεν ξαπλώνουν ποτέ ανάσκελα, είναι πάντα κουλουριασμένα στο πλάι. Εάν το μικρό σας δε σταματάει το κλάμα, τυλίξτε το με κάτι και κρατήστε το στην αγκαλιά σας κουλουριασμένο.
2. Να θυμάστε ότι το κλάμα κάνει καλό στα μωρά γιατί διώχνει το στρες. Εάν έχετε ικανοποιήσει όλες του τις ανάγκες κι εκείνο εξακολουθεί να κλαίει, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το πάρετε αγκαλιά και να του πείτε ότι το αγαπάτε. Κρατήστε το μέχρι να αποκοιμηθεί ή να σταματήσει να κλαίει.
3. Οι γονείς άθελά τους επιδεινώνουν τη δυστροπία του μωρού τους κρατώντας τα ξύπνια. Τα περισσότερα μωράκια θέλουν να ξανακοιμηθούν μετά από μια-δυο ώρες, αλλά καμιά φορά είναι έτοιμα να πάρουν έναν υπνάκο μετά από 45 λεπτά. Το μυστικό είναι μόλις δείξει τα πρώτα σημάδια κούρασης να το βάζετε αμέσως στο κρεβατάκι του.
Δοκιμασμένα κόλπα
Δεν υπάρχει μια μαγική μέθοδος που να ηρεμεί τα μωρά, αλλά κάποιες τεχνικές έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο. Δοκιμάστε τις για να βεβαιωθείτε. Πάρτε το βόλτα με το αυτοκίνητο ή βάλτε το στο καροτσάκι και κάνετε το γύρο του τετραγώνου. Κρατήστε το αγκαλίτσα μαζί με κάτι πολύ απαλό, όπως μια κουβέρτα ή το αρκουδάκι του.
Τα νεογέννητα νοσταλγούν τη ζέστη και την ασφάλεια της μήτρας. Δημιουργήστε την ίδια αίσθηση τυλίγοντάς το απαλά με μια ελαφριά κουβέρτα. Κάποια μωρά βρίσκουν πολύ ηρεμιστικό το να πιπιλάνε την πιπίλα τους (ή το δάχτυλο της μαμάς ή του μπαμπά).
Καμιά φορά τα ρούχα ενοχλούν και περιορίζουν τα μωρά. Αφήστε το για λίγη ώρα γυμνούλι, όπως το γεννήσατε. Επιστρατεύστε τον άντρα σας -ή ένα πρόσωπο που γνωρίζει καλά το μωρό σας- να αναλάβει καθήκοντα. Εσείς θα κάνετε ένα διάλειμμα και ίσως το μικρό ηρεμήσει ευκολότερα στην καινούργια αγκαλιά.
Τα περισσότερα μωρά λατρεύουν τη μουσική. Δημιουργήστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για το μικρούλη σας. Βάλτε χαλαρωτική μουσική, χαμηλώστε τα φώτα και κρατήστε το αγκαλιά. Η ασφάλεια και η ηρεμία που θα δημιουργηθεί θα το βοηθήσουν να ησυχάσει και να αποκοιμηθεί.
Μήπως το μωράκι σας είναι εκνευρισμένο επειδή κρυώνει ή ζεσταίνεται; Για να το διαπιστώσετε, πιάστε του τα χεράκια και τα ποδαράκια. Αν είναι παγωμένα, βάλτε του πιο ζεστά ρούχα ή τυλίξτε το με μια κουβερτούλα. Αν είναι ζεστά, τότε βγάλτε του μερικά ρουχαλάκια για να μην αισθάνεται άσχημα.
Δοκιμάστε να του δώσετε λίγο χαμομήλι ή τίλιο χωρίς ζάχαρη. Το μικρό σας θα ξεδιψάσει και σίγουρα θα ηρεμήσει. Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα άλλα τίποτα δεν είναι αποτελεσματικό και το μωράκι σας συνεχίζει να κλαίει, τότε καλύτερα να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο.


πηγη:trikki.gr

Βρείτε τα τέλη κυκλοφορίας του 2010

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο του enet.gr, μπορείτε να μάθετε εύκολα:
Πόσα θα πληρώσετε το 2010 για τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και το ειδικό τέλος στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού (φτάνει έως και τα 650 ευρώ ανάλογα με τον κινητήρα). Το ειδικό τέλος, το οποίο ψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία, θα εισπραχτεί κανονικά.
Ποια θα είναι η επιβάρυνση (ή η ελάφρυνση) συγκριτικά με το 2009.
Τι αλλάζει με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συγκριτικά με αυτή που έκανε η Νέα Δημοκρατία.

για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο πατήστε..
http://www.enet.gr/?i=portofoli.el.article&id=97802

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Πως θα βγάλετε ταυτότητα στο καρτοκινητό σας

Όλοι οι νέοι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία ταυτότητας τους με την αγορά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους. Για τους κατόχους καρτοκινητών που έχουν ενεργοποιήσει τη σύνδεσή τους μέχρι και 07/11/2009, η καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν τα στοιχεία τους είναι η 30η Ιουλίου 2010.

Εάν τα στοιχεία δεν δηλωθούν μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία, η σύνδεση θα διακόπτεται.
ο αριθμός δεν χάνεται, απλά το καρτοκινητό φράσσεται προσωρινά είτε πρόκειται για νέο είτε παλιό συνδρομητή. Με την εφαρμογή της ταυτοποίησης επανέρχεται μετά κανονικά σε λειτουργία
Η ταυτοποίηση γίνεται αποκλειστικά από τον κάτοχο του κινητού ή εξουσιοδοτημένου προσώπου σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα για την Cosmote στα καταστήματα Cosmote, Γερμανός, ΟΤΕshops, για την Vodafone στα καταστήματα Vodafone και για την Wind στα καταστήματα Wind
Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την ταυτοποίηση;
Πέραν της αίτησης τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει κανείς μαζί του είναι:
Α) Ταυτότητα ή διαβατήριο του κατόχου ή
Β) Σε περίπτωση αλλοδαπών αντίστοιχο έγγραφο/όπως φωτοτυπία άδειας παραμονής, δελτίο ειδικής ταυτότητας ομογενούς ή δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού. Αν υπάρχει χρήστης που είναι διαφορετικό πρόσωπο από το συνδρομητή, τότε χρειάζεται και η ταυτότητα του χρήστη καθώς και το ονοματεπώνυμό του.
Τι γίνεται σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας της συσκευής μου;
Σε περίπτωση κλοπής της κάρτας ή της συσκευής, η φράση “δεν βαριέσαι” που ίσχυε μέχρι σήμερα δεν ισχύει καθώς υπάρχει κίνδυνος το κινητό να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε σκοπό με το όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη να “βαρύνεται” με τις ευθύνες. Για αυτό το λόγο θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρήστης να απευθύνεται αμέσως στην εταιρεία προκειμένου να απενεργοποιηθεί η σύνδεση
Eφ’ όσον ταυτοποιηθώ, θα υπάρχει ο αριθμός του κινητού μου στον τηλεφωνικό κατάλογο;
Είναι στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη του κινητού για το εάν το κινητό του θα συμπεριλαμβάνεται στον τηλεφωνικό κατάλογο ή οχι καθώς υπάρχει σχετική επιλογή.
Δηλώνω και το IMEI της συσκευής; Αν σε ένα μήνα αλλάξω συσκευή, πρέπει να το ξαναδηλώσω;
Δεν είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συσκευή σας ή την αλλαγή της συσκευής.
Αν είμαι στο εξωτερικό, πως μπορώ να κάνω ταυτοποίηση των στοιχείων μου;
Η ταυτοποίηση για τους κατοίκους εξωτερικού γίνεται μέσω εξουσιοδότησης, εφόσον η εξουσιοδότηση είναι επικυρωμένη με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (π.χ. από προξενείο, Αστυνομικό Τμήμα ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών).

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΚΕΚΑ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Τί πρέπει να προσέχουμε στην αγορά Ρούχα & Παπούτσια

Kάθε ρούχο που διατίθεται στην αγορά των χωρών της Eυρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να φέρει σταθερά προσαρμοσμένη ετικέτα, στην οποία αναγράφονται οι ίνες που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την ύφανση.
Oι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται και στα Eλληνικά.
Yποχρεωτική είναι και η επισήμανση των παπουτσιών, η οποία παρέχει πληροφορίες για τη σύνθεση των μερών τους, καθώς και για τα υλικά από τα οποία αποτελούνται. H επισήμανση στα παπούτσια γίνεται με αντίστοιχο εικονόγραμμα ("σκίτσο") ή γραπτές ενδείξεις, που πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στα Eλληνικά.
Eπιπλέον, κάθε κατάστημα λιανικής πώλησης παπουτσιών, είναι υποχρεωμένο να έχει αναρτημένη σε εμφανές σημείο πινακίδα όπου απεικονίζονται όλα τα εικονογράμματα που χρησιμοποιούνται στην επισήμανση των παπουτσιών, καθώς και οι αντίστοιχες γραπτές ενδείξεις που τα επεξηγούν, στην Eλληνική γλώσσα.
Στα ράφια, στις προθήκες και στις βιτρίνες όπου εκτίθενται τα προϊόντα λιανικής πώλησης πρέπει να τοποθετούνται πινακίδες με τις τιμές τους, στις οποίες περιλαμβάνεται ο ΦΠA.

Τί πρέπει να προσέχουμε στην αγορά παιχνιδιών

Όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην Kοινότητα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας που ορίζονται από την κοινοτική και την εναρμονισμένη Eλληνική νομοθεσία.
H συμμόρφωση των παιχνιδιών με τις απαιτήσεις αυτές επισημαίνεται με την ένδειξη "CE" που τίθεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή, ενώ πρέπει να φέρουν και προειδοποίηση αν τυχόν δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από κάποια ηλικία και κάτω.
Kαθήκον του κάθε κράτους και των αρμοδίων υπηρεσιών του είναι να ελέγχει αν τα παιχνίδια φέρουν το "CE", που αποτελεί διαβατήριο για την κυκλοφορία στην αγορά, και αν αυτά που φέρουν το "CE" συμμορφώνονται πράγματι προς τις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας.
Aφού λοιπόν το σήμα τίθεται από τους κατασκευαστές και αφού πάντα υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες ενδεχομένως, για λόγους κόστους μπορεί να το θέτουν χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό, οι δε έλεγχοι δεν μπορεί παρά να είναι δειγματοληπτικοί, αυτό σημαίνει ότι το "CE" είναι ένδειξη αλλά όχι και εγγύηση ασφαλείας του παιχνιδιού. Προσοχή λοιπόν, έχουν και οι γονείς ευθύνη.
Γενικά, συνιστάται στους γονείς να μην παρασύρονται από τη διαφήμιση που ωθεί στον υπερκαταναλωτισμό και να καλλιεργούν στα παιδιά τους κριτικό πνεύμα απέναντι στα στερεότυπα που προβάλλονται, επιλέγοντας παιχνίδια που προάγουν την ευρηματικότητα και την πρωτοβουλία του παιδιού.
Συμβουλές:
Πριν αγοράσετε ελέγξτε αν υπάρχει το "CE" ή και τυχόν ένδειξη για την ηλικία, προκειμένου να μην αγοράσετε παιχνίδι που προορίζεται για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.
Διαβάστε τυχόν οδηγίες χρήσης του παιχνιδιού.
Eφαρμόστε τυχόν οδηγίες του τύπου: "Προσοχή! Nα χρησιμοποιείται υπό την επίβλεψη ενηλίκων".
Mην διστάζετε να αναφέρετε στις αρμόδιες αρχές τυχόν παρατηρήσεις σας για κάποιο παιχνίδι, προκειμένου να λαμβάνονται μέτρα, εφόσον απαιτείται. H βοήθειά σας είναι πολύτιμη για τον πληρέστερο έλεγχο της αγοράς.

Συγκρίνετε online τις τιμές των supermarket

Δημιουργήθηκε νέος ιστότοπος LiveSuperMarket.gr που σας επιτρέπει να κάνετε τις αγορές σας από τό σπίτι .
Η υπηρεσία LiveSuperMarket.gr παρέχεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους πολίτες χωρίς κανένα κόστος
Η υπηρεσία LiveSuperMarket.gr μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε πόσο κοστίζει το προσωπικό σας καλάθι σε κάθε super market. Έτσι θα δείτε σε ποιο από αυτά είναι στην οικονομικότερη τιμή.
Σήμερα, η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο για τα σουπερ μάρκετ της Κρήτης αλλά σύντομα θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πώς φτιάχνω φαγώσιμες ελιές

Η καλύτερη εποχή είναι στις αρχές Νοεμβρίου που δεν έχουν ωριμάσει καλά.
Οι αναλογίες θα είναι με βάση τα 10 κιλά.
1) Χαρακώνουμε τις ελιές κατά μήκος σε δύο μεριές.
2) Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να ξεπικρίσουν 10-12 ημέρες.
3) Αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα.
4) Μετά τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη με αλάτι ημίχοντρο για 24 ώρες.
5) Μετά τις βάζουμε σε ένα κιούπι η ένα πλαστικό δοχείο και ανά 10 κιλά ελιές προσθέτουμε 2 κιλά ξύδι και 250 gr. λάδι.
6) Εάν το ξύδι με το λάδι δεν τις έχουν σκεπάσει, προσθέτουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως και τις αφήνουμε μόνιμα μέσα στο δοχείο. Μέρα με τη μέρα η διαφορά στην γεύση θα είναι αισθητή.

Τί φυτεύουμε τον Φθινόπωρο στο κήπο μας

Σκόρδο
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με βολβούς φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό, όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-26 C.Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-ΦεβρουάριοΒάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά με τη μύτη προς τα πάνωΗμέρες βλάστησης: 7-20Μεταφύτευση: Άμεση σποράΩρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε
Σπανάκι
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-23 CΠροτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Σεπτέμβριο/Φεβρουάριο-Μάρτιο Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστάΗμέρες βλάστησης: 7-15Μεταφύτευση: Άμεση σποράΩρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία
Μαρούλια
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε τέλος καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-26 CΠροτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Αύγουστο-ΦεβρουάριοΒάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστάΗμέρες βλάστησης: 4-15Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 15-25 ημέρες μετάΩρίμανση: 40-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία

Πως βρίσκω τον ΑΜΚΑ μου

το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε την σελίδα πατώντας www.amka.gr/AMKAGR/
Πληκτρολογείτε τα στοιχεία σας στην φόρμα που θα εμφανιστεί. Συμπληρώστε είτε στα Ελληνικά είτε με λατινικούς χαρακτήρες και απο κάτω την ημερομηνία γέννησης σας.
Κατόπιν Επιλέξτε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και θα δείτε τον ΑΜΚΑ σας

Μικρά μυστικά για το λάδι

ΦΥΛΑΞΗ ΛΑΔΙΟΥ Το καλύτερο δοχείο για να φυλάξουμε το λάδι μας είναι το γυάλινο , σκούρου χρώματος που δεν αφήνει το φως να το επηρεάσει ...
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΛΑΔΙΟΥ
Μετά την κατανάλωση του λαδιού , πλένουμε πολύ καλά το δοχείο και το αφήνουμε ανοιχτό να στεγνώσει και να ξεμυρίσει ... αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε για καινούργιο λάδι
ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΚΕΚΑ

Τί λουλούδια φυτεύω τον Χειμώνα στό μπαλκόνι μου

Μπορείς να βάλεις πανσέδες σε διαφορα χρωματα που αντεχουν και στο κρυο και ειναι πανεμορφοι.Επισης και τα κυκλαμινα θα δωσουν χρωμα και θα σου κρατησουν απο δω και περα ολο το χειμωνα.Αυτα που προανεφερα ειναι αντοχης.Οπως και η αζαλεα σέ όλα τα χρωματα .Οσο για νεραγκουλες είναι πανέμορφες αλλα θα σου κρατησουν πολυ λιγο.Τα παραπάνω λουλουδια που ανέφερα είναι όλα πολύ όμορφα και θα έχεις και χρωμα ολο το χειμωνα

Μάθε για τον μετατροπέα νομίσματος

πατάμε
CoinMill.com - ο μετατροπέας νομίσματος

Στό επάνω μέρος της σελίδας πηγαίνουμε στον πίνακα και κτυπάμε στην λέξη μετατρέψτε και ανοίγει νέα σελίδα

Πηγαίνουμε στο πίνακα και εισάγουμε
το ποσό που μετατρέπεται στο παράθυρο αριστερά του νομίσματος και κατόπιν πιέζετε το κουμπί "νεοφώτιστων". Χτυπήστε σε ένα νόμισμα που μετατρέπει μεταξύ εκείνου του νομίσματος και όλων των άλλων νομισμάτων.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

11 κανόνες που δεν διδάσκονται στα σχολεία

Ο Bill Gates σε μια πρόσφατη ομιλία του σε ένα γυμνάσιο, μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο. Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο. Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη - συνήθισέ το! Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου. Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο. Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό. Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία: την έλεγαν ευκαιρία. Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι' αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά. Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαρισμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου. Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου. Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλείες τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία. Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.
ΠΗΓΗ:www.greekmasa.gr

Ο καλός Κηπουρός τον Δεκέμβριο

Ολοκληρώστε το κλάδεμα των φυλλοβόλων δένδρων και προσθέστε τύρφη γύρω από τους κορμούς τους για να προστατέψετε τις ρίζες τους από το κρύο.
Οι χειμωνιάτικοι μήνες είναι η εποχή που ο κήπος σας ξεκουράζετε. Το χώμα έχει ανάγκη να μείνει ελεύθερο από φυτά για να ανανεωθεί.
Για εσάς είναι η ευκαιρία να ξανασχεδιάσετε τον κήπο σας διορθώνοντας αυτά που δεν σας άρεσαν στον ανθισμένο περσινό σας κήπο είτε όσον αφορά είδη φυτών είτε χρώματα λουλουδιών. Σκεφτείτε και αποφασίστε τι θα φυτέψετε την άνοιξη και σε ποια σημεία του κήπου σας.
Είναι επίσης ευκαιρία να επισκευάσετε τυχόν διαδρόμους ή βραχόκηπους και να σκάψετε το χώμα αν είναι στεγνό ώστε να βοηθήσετε στον αερισμό και στην ανανέωσή του. Επίσης καθαρίστε και συντηρείστε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε στον κήπο σας.
Αν σκοπεύετε να φυτέψετε εσπεριδοειδή ή οπωροφόρα δέντρα, μόλις που προλαβαίνετε. Φροντίστε να προστατέψετε τα νεαρά αυτά δέντρα σε περίπτωση παγωνιάς τυλίγοντάς τα με πλαστικό.
Οι μπουκαμβίλιες που έχετε στον κήπο σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην παγωνιά και "καίγονται εύκολα". Προστατέψτε τις με πλαστικό από το χιόνι και την παγωνιά. Aντίθετα οι τριανταφυλλιές σας θα συνεχίσουν να ανθίζουν ακόμα και μέσα στο χιόνι.
Φροντίστε τα χειμωνιάτικης συγκομιδής λαχανικά που έχετε στον κήπο σας και σκάψτε καλά τα αυλάκια γύρω τους ώστε ακόμα και στις ημέρες συνεχόμενης βροχής το νερό να μην λιμνάζει.
Παραγγείλετε καταλόγους σπόρων και φυτών από το Internet, υπάρχουν κάποιες εταιρείες που στέλνουν δωρεάν ή με μίνιμουμ κόστος καταλόγους και στην Ελλάδα και ξεφυλλίστε τους τις κρύες νύχτες στη ζεστασιά του καναπέ σας. Θα σας δώσουν πολλές ιδέες για το τι θα κάνετε την άνοιξη.
Τα φυτά μας πάντα μας δίνουν χαρά και η φροντίδα τους χρόνο ευχάριστης απασχόλησης. Εχετε λοιπόν λίγα πραγματάκια να κάνετε αυτό το μήνα εκτός από το να θαυμάζετε το δέντρο σας και να επιτίθεστε σε πλούσια γιορτινά τραπέζια και λαχταριστά μελομακάρονα. Ετσι κι αλλιώς λίγη άσκηση στον κήπο δεν θα σας βλάψει, αντίθετα θα σας βοηθήσει να μην μετανιώσετε για αυτούς τους απίστευτους κουραμπιέδες που έφτιαξε η θεία σας.

πηγή:/www.valentine.gr

Πώς ξεπαγώνω τον καταψύκτη μου

Αν χρειάζεται να ξεπαγώνετε τον καταψύκτη σας συχνά, σημειώστε έναν τρόπο, που θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Οταν τον ξεπαγώσετε, αλείψτε ή ψεκάστε τον με λίγο φυτικό λάδι. Ο πάγος θα βγαίνει σχεδόν μόνος του μετά.

Διαβάστε εάν θέλετε:
Πως καθαρίζω τον καναπέ μου

Μικρά μυστικά για το λάδι

Πώς δεν θα έχω βρωμιές στο μπαλκόνι μου απο πουλιά

Μικρά μυστικά για το μπάνιο σας

Μικρά μυστικά για το λάδι

ΦΥΛΑΞΗ ΛΑΔΙΟΥ Το καλύτερο δοχείο για να φυλάξουμε το λάδι μας είναι το γυάλινο , σκούρου χρώματος που δεν αφήνει το φως να το επηρεάσει ...
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΛΑΔΙΟΥ
Μετά την κατανάλωση του λαδιού , πλένουμε πολύ καλά το δοχείο και το αφήνουμε ανοιχτό να στεγνώσει και να ξεμυρίσει ... αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε για καινούργιο λάδι
ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΚΕΚΑ

Πώς δεν θα έχω βρωμιές στο μπαλκόνι μου απο πουλιά

Στα εξοχικά μας, οπου υπάρχουν πολλά πουλιά και επειδή δεν ζούμε καθημερινά, βρίσκουμε στο μπαλκόνι μας πολλές βρωμιές απο περιττώματα.
Για να αποφύγουμε τις βρωμιές υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος:
κρεμάμε μικρά δισκάκια cd τα οποία όταν κινούνται γιαλίζουν και τα πουλιά φοβούνται και δεν πλησιάζουν, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.

Μικρά μυστικά για το μπάνιο σας

. Μαγειρική σόδα και ξίδι : Ρίξτε στη λεκάνη σόδα και στη συνέχεια ψεκάστε με ξίδι και τρίψτε καλά με το ειδικό σκουπάκι . Η λεκάνη θα καθαρίσει τέλεια και θα μυρίζει όμορφα .
2. Για το βαθύ καθαρισμό της μπανιέρας απλώστε σε ένα σφουγγάρι ξίδι και σκουπίστε την . Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη σόδα σαν να ήταν σκόνη καθαρισμού και τρίψτε δυνατά με ένα υγρό σφουγγάρι . Ξεβγάλετε καλά ... Για να απολυμάνετε τα πλακάκια του μπάνιου σας και να τα κάνετε να λαμποκοπάνε , χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζανιού ξίδι σε 3 λίτρα νερό ...


3. Φτιάξτε εξαιρετικά αρωματικά άλατα για το μπάνιο σας , γεμίζοντας τα άδεια μπουκάλια από τα αρώματά σας με χοντρό αλάτι . Κλείστε τα μπουκάλια καλά και αφήστε τα για 1-2 μήνες προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το αλάτι


4. Για να αποφύγετε το θάμπωμα στους καθρέφτες του λουτρού όταν κάνετε μπάνιο ρίξτε πρώτα στη μπανιέρα 2-3 εκ . κρύο νερό προτού ρίξετε το ζεστό . Έτσι οι υδρατμοί μειώνονται αισθητά

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Πως καθαρίζω τον καναπέ μου

ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΛΕΡΩΜΕΝΟΙ Αν είναι λερωμένοι οι καναπέδες σας και θέλετε να τους καθαρίσετε , βρέξτε ένα μαλακό πανί σε ένα διάλυμα αμμωνίας και νερού . Η αναλογία πρέπει να είναι ένα προς ένα . Τρίψτε κοντρά στο πέλος . Στη συνέχεια , σκουπίστε τους με ένα στεγνό πετσί και αφήστε τους να στεγνώσουν .
• ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ Για να διατηρήσετε το βελούδο των καναπέδων σας καθαρό και απαλό σαν καινούργιο , τρίψτε τους μια φορά την εβδομάδα με υγρό πανί ( σαν αυτό που χρησιμοποιείτε για να στεγνώσετε το αυτοκίνητο , μετά το πλύσιμο ) και μετά σκουπίστε καλά με ένα στεγνό βαμβακερό πανί.