ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ο καλός κηπουρός τον Ιανουάριο

Ελέγχετε συχνά την κατάσταση των φυτών εσωτερικού χώρου κυρίως όσον αφορά την ανάγκη τους σε πότισμα και υγρασία καθώς η θέρμανση ξηραίνει την ατμόσφαιρα και οι χώροι μας δεν αερίζονται καλά. Πιθανόν κάποια φυτά να χρειάζονται συχνότερο πότισμα

Ελέγξτε και πάλι όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου για τυχόν έντομα ή ασθένειες. Ειδικά όσοι έχετε τζάκι και κρατάτε τα ξύλα μέσα στο σπίτι σας, έχετε υπόψη σας ότι πολλών ειδών έντομα μπορούν να μεταφερθούν στα φυτά σας καθώς επιλέγουν να ξεχειμωνιάσουν πάνω στα ξύλα.

Ελαττώστε ή σταματήστε τη λίπανση των φυτών εσωτερικού χώρου, αφήστε τα να ξεκουραστούν και αυτό το μήνα

Ετοιμάστε ρηχά δοχεία ώστε προς τα τέλη του μήνα να αρχίσετε να φυτεύετε τους σπόρους φυτών που ανθίζουν την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού. Καθαρίστε καλά τα δοχεία τρίβοντάς τα με μία βούρτσα και χλωρίνη και προμηθευτείτε φρέσκο χώμα. Βεβαίως αγοράστε ή παραγγείλετε και τους σπόρους!· Προς το τέλος του μήνα, φυτέψτε σπόρους φυτών που ανθίζουν νωρίς την άνοιξη, όπως οι πανσέδες, στα ρηχά δοχεία που ετοιμάσατε και κρατήστε τα σε εσωτερικό χώρο μέχρι να τα μεταφυτέψετε έξω όταν μαλακώσει ο καιρός.

Ελέγχετε συχνά τα πιατάκια από τις γλάστρες σας γιατί συχνά κρατούν νερό από τη βροχή και κινδυνεύουν να σαπίσουν οι ρίζες των φυτών σας. Αν μπορείτε, τοποθετήστε ένα τούβλο ή πήλινα κεσεδάκια κάτω από τη γλάστρα σας μέσα στο πιατάκι ώστε ο πάτος της γλάστρας να μην πατάει σε νερό ακόμα κι αν βρέχει συνεχώς.

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι δύο τελευταίοι μήνες που πραγματικά μπορείτε να μην ασχοληθείτε πολύ με τα φυτά σας. Ευτυχώς μετά ακολουθεί η άνοιξη που μας φέρνει λουλούδια, μεγαλύτερες ημέρες, λιγότερο κρύο και περισσότερο ήλιο. Όλα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα και να θέλουμε όλο και λιγότερο να καθόμαστε μέσα στο σπίτι. Κι επειδή μετά την άνοιξη γρήγορα ακολουθεί το καλοκαίρι, θα σας κάνει καλό να ασκηθείτε λίγο στο κήπο σας ώστε να ρίξετε τα επιπλέον κιλάκια που λίγο πολύ όλοι βάλαμε και αυτές τις γιορτές.Λίγη υπομονή ακόμα λοιπόν, θα περάσει και αυτός ο χειμώνας.

πηγή:valentine.gr

Δείτε επίσης
τί χρειάζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου τον Δεκέμβριο
Τί φυτεύουμε τον Φθινόπωρο στο κήπο μας
Τί λουλούδια φυτεύω τον Χειμώνα στό μπαλκόνι μου
Ο καλός Κηπουρός τον Δεκέμβριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου