ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Βότανα για να τα χάσετε βάρος



Έχω διαβάσει ότι κάποια βότανα μπορεί να με βοηθήσουν να χάσω βάρος. Αληθεύει; Αν ναι, ποια έχουν όντως αποτέλεσμα;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καλύτερος τρόπος να χάσετε κιλά είναι να προσέχετε τι τρώτε και να ασκείστε, αλλά κάποια βότανα ίσως σας βοηθήσουν:
Πράσινο τσάι (Camellia sinensis) Ο συνδυασμός καφεΐνης και κατεχινών στο πράσινο τσάι αυξάνει το μεταβολισμό, όπως αποκάλυψε έρευνα του 1999 που εκδόθηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα Κλινικής Διατροφής. Συμπέρασμα: Πιείτε αυτό το -τονωτικό για το ανοσοποιητικό σας- τσάι για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Θεωρήστε την τόνωση του μεταβολισμού και το πιθανό κάψιμο θερμίδων ως «δώρο».
Oξυφοίνικας (Garcinia cambogia) Είναι το φρούτο ενός αειθαλούς ασιατικού δέντρου. Άνθρωποι με βάρος μεγαλύτερο του κανονικού που πήραν υδροκιτρικό οξύ, μια σύνθετη ουσία που βρίσκεται στον οξυφοίνικα, σε μορφή συμπληρώματος τρεις φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες έχασαν περίπου μισό κιλό, σύμφωνα με έρευνα του 2002 στη Διεθνή Εφημερίδα για την Παχυσαρκία. Επόμενες έρευνες δεν επιβεβαίωσαν αυτά τα αποτελέσματα.Συμπέρασμα: Δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία ότι το βότανο από οξυφοίνικα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
Πικρό πορτοκάλι (Citrus aurantum) Περιέχει συνεφρίνη, η οποία είναι παρόμοια με το εξαιρετικά επικίνδυνο διεγερτικό εφεδρίνη. Αφότου ο ΕΟΦ απαγόρευσε την εφεδρίνη το 2004, οι κατασκευαστές διαιτητικών χαπιών άρχισαν να προσθέτουν συνεφρίνη και εκχυλίσματα πικρού πορτοκαλιού στις φόρμουλές τους. Παρ' όλα αυτά η σύνθετη ουσία δεν κάνει τίποτα για να συμβάλει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Βιοϊατρικού Κέντρου Πένινγκτον στο Μπατόν Ρουζ του Λος Αντζελες.
Συμπέρασμα: Δεν λειτουργεί θετικά στην απώλεια κιλών και η ασφάλειά του είναι αμφισβητήσιμη.
.................................................................................................................

πηγή:Ο Νικόλαος Παπανδρέου είναι ολιστικός ιατρός. Συνεργάζεται με το Εθνικό Ίδρυμα Εναλλακτικής Ιατρικής της Αμερικής και τον Tομέα Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου