ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Γλίτωσε από τον πονόλαιμο



Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας προκαλούν... τσιμπήματα στο λαιμό σου; Σου έχουμε τη λύση. Αυτές οι 3 φυσικές ουσίες ανακουφίζουν τον πονόλαιμο σε χρόνο dt.

Σκόρδο

Απεχθάνεσαι τη μυρωδιά του; Πόσο μάλλον ένα σιρόπι με τη γεύση του. Γνωρίζοντας όμως τη δραστικότητά του στον πονόλαιμο, θα κλείσεις τη μύτη και τα μάτια σου και θα το πιεις, καθώς η συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι αναγνωρισμένη από τους γιατρούς. Έρευνες έχουν δείξει ότι η αλισίνη που περιέχει, προσδίδει αντιμικροβιακές ιδιότητες και το εντάσσει στη λίστα των φυσικών αντιβιοτικών.Τι να κάνεις: Μιμήσου τον Τομ Κρουζ στα νιάτα του και ετοίμασε ένα (θεραπευτικό) κοκτέιλ. Θα χρειαστείς 4 σκελίδες σκόρδου, 1 κ.σ. μέλι και ελάχιστο πιπέρι καγιέν. Αφού τα θρυμματίσεις σε ένα δοχείο, ανάμειξέ τα και φύλαξέ τα στην άκρη. Κάθε φορά που νιώθεις τον πόνο να εντείνεται, κέρνα τον εαυτό σου ένα σφηνάκι με 1 κ.γ. από το παραπάνω μίγμα. Εναλλακτικά, λιώσε 2 σκελίδες σκόρδου σε 1 φλ. γάλα και πιες το, αφού το βράσεις και προσθέσεις 1 κ.γ. θυμαρίσιο μέλι. Έπειτα, μάσησε 2-3 κόκκους καβουρδισμένου καφέ.

πηγή: Γιάννης Ψύλλος, Ομοιοπαθητικός Θεραπευτής, Σύμβουλος Υγείας

Φασκόμηλο

Σίγουρα σου το έχουν συστήσει για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Ωστόσο, λίγοι το θυμούνται όταν επιχειρούν να γιατρέψουν μόνοι τους τον πονόλαιμο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το φυτό που οι αρχαίοι Έλληνες συνέδεαν με τη μακροβιότητα, θεραπεύει -μεταξύ άλλων- λοιμώξεις και φλεγμονές. Τόσο λοιπόν το έγχυμα των φύλλων του όσο και το αιθέριο έλαιό του μπορούν να σου προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τον πονόλαιμο.Τι να κάνεις: Ετοίμασε ένα έγχυμα αφήνοντας 1 κ.γ. αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου (για 8’-10’) σε 1 φλ. ζεστό νερό. Αφού κρυώσει, προσθέτεις λίγο ξίδι και 1 κ.γ. μέλι και το κάνεις... γαργάρα. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Αν σου είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιείς το αιθέριο έλαιο του φυτού, μπορείς να ρίχνεις 2-3 σταγόνες του σε 1 φλ. ζεστό νερό και έπειτα να κάνεις γαργάρες. Πρόσεχε μόνο, γιατί αν είσαι έγκυος ή πάσχεις από επιληψία, χρειάζεσαι πρώτα τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου.

Γιάννης Ψύλλος, Ομοιοπαθητικός Θεραπευτής, Σύμβουλος Υγείας

Ρακή

Τις μέρες που πονάει ο λαιμός σου φρόντισε να προμηθευτείς ρακή και να παρασκευάσεις ρακόμελο. Πριν το απορρίψεις, επειδή δεν είσαι fan του αλκοόλ, μάθε ότι δεν είναι ανάγκη να το πιεις. Μπορείς απλώς να το χρησιμοποιήσεις ως διάλυμα για να κάνεις γαργάρες με αυτό. Έτσι θα συνδυάσεις τις θεραπευτικές ιδιότητες του αλκοόλ και της ρακής με αυτές του μελιού και θα βοηθήσεις το λαιμό σου να μαλακώσει άμεσα.Τι να κάνεις: Για κάθε δόση, θα χρειαστείς ½ φλ. ρακή και 1 κ.σ. μέλι και προαιρετικά βότανα όπως γαρίφαλο, κανέλα και γλυκάνισο. Αφού επιλέξεις τα συστατικά του ρακόμελού σου, το αδειάζεις σε ένα ποτήρι και ανακατεύεις το μίγμα σου. Θα πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα, ώστε να το βγάλεις από τη φωτιά πριν φουσκώσει και χυθεί. Έπειτα θα αποφασίσεις αν θα το πιεις ή θα το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις γαργάρες. Αν δεν έχεις ρακή, μπορείς να κάνεις το ίδιο μίγμα με τσίπουρο ή να ζεστάνεις ουίσκι με νερό και λεμόνι.

πηγη:Bασίλειος Τριτάκης, Βελονιστής-Βοτανοθεραπευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου