ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Διώξτε τις πέτρες

Ο άντρας μου υποφέρει από πέτρες στα νεφρά. Τι θα μπορούσε να κάνει για να ανακουφιστεί και να περιορίσει το σχηματισμό νέων;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να πίνει πολύ νερό -6 με 8 ποτήρια την ημέρα- για να μειωθεί η πυκνότητα των ούρων του. Πρέπει επίσης: Να περιορίσει την πρωτεΐνη και το αλάτι. Συμβουλεύστε τον να καταναλώνει λιγότερα από 250 γραμμάρια άπαχου κρέατος την ημέρα και να μη βάζει πολύ αλάτι στο φαγητό.
Να αποφεύγει τα φαγητά και τα ροφήματα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες οξαλικού οξέος, μια ουσία που βρίσκεται σε τροφές με υψηλή διατροφική αξία. Ρωτήστε το γιατρό σας αν ο άντρας σας δημιουργεί πέτρες από οξαλικό οξύ. Αν ναι, θα πρέπει να καταναλώνει λιγότερες τροφές που το περιέχουν σε υψηλές ποσότητες, όπως σπανάκι, φράουλες, παντζάρια, καρύδια, σοκολάτα, καφέ και τσάι.
Να συνεχίσει να καταναλώνει ασβέστιο. Επειδή οι πέτρες στα νεφρά συνήθως δημιουργούνται από ασβέστιο, οι γιατροί πίστευαν μέχρι πρότινος ότι αποφεύγοντας το συγκεκριμένο μέταλλο θα μπορούσαν να τις προλάβουν. Πλέον, όμως, πιστεύουμε ότι συμβαίνει το αντίθετο: Το ασβέστιο που προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην προστασία από τις πέτρες, καθώς ενώνεται στο έντερο με το οξαλικό οξύ και εμποδίζει τις πέτρες να φτάσουν στα νεφρά. Πρέπει, ωστόσο να το λαμβάνει σε λογικά επίπεδα, αφού επίσης «φορτώνει» τα νεφρά, καθώς ο οργανισμός το αποβάλλει από εκεί.
Να λαμβάνει (αφού συμβουλευτεί το γιατρό του) ένα συνδυασμό βαμμάτων από βότανα όπως τα Ammi visnaga, Calluna vulgaris, Daucus carota και Juniperus communis. Υπολογίστε τη δοσολογία στο 1 κουταλάκι του γλυκού, 3 φορές ημερησίως πριν τα γεύματα. Αν τα λαμβάνει για 3-6 εβδομάδες, θα βοηθήσουν να διαλυθούν οι πέτρες στα νεφρά, κυρίως όσες δεν είναι ουρικού οξέως.
Να καταναλώνει καρότα. Προστατεύουν από τη δημιουργία λίθων στα νεφρά.

Δείτε επίσης:

Μην πίνετε καφέ μετά το αλκοόλ
Συμπτώματα του διαβήτη
Τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στο πάγκρεας
7 βήματα για υγιή καρδιά
Πώς αντιμετωπίζεται η αϋπνία
Η υγιεινή διατροφή καταπολεμά τις ρυτίδες
10+1 βήματα για να σώσετε τα μαλλιά σας
Tα μυστικά της αλόης
Xαμομήλι. Ο φυσικός σύμμαχος της υγείας και της ομορφιάς
Μαύρη Σοκολάτα
.................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου