ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Πώς να διώξεις το άγχος από την επιδερμίδα σου

Όταν αγχώνομαι, βγάζω εξανθήματα. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να τα αντιμετωπίσω και να ανακουφίστω απο τη φαγούρα;
Δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος για να προλάβεις την εμφάνιση των εξανθημάτων, ειδικά αν ο οργανισμός σου τα δημιουργεί κάθε φορά που αγχώνεσαι. Να τι πρέπει να κάνεις για να εμποδίσεις τον ερεθισμό που σου προκαλούν:

Βρες την αιτία.
Τα εξανθήματα είναι μικρές κόκκινες ή λευκές κηλίδες, οι οποίες εμφανίζονται στην επιδερμίδα σου ως αλλεργική αντίδραση (σε τσιμπήματα εντόμων ή κάποια τροφή). Επιπλέον, διάφορες αυτοάνοσες ασθένειες, όπως ο ερυθηματώδης λύκος, ενδέχεται να είναι η πραγματική πηγή του κακού.

Μήπως είσαι στην... τσίτα;
Επειδή σύμφωνα με έρευνες φαίνεται ότι η εμφάνιση των χρόνιων εξανθημάτων έχει άμεση σχέση με το άγχος, οι ειδικοί προτείνουν να βρεις ένα είδος άσκησης με χαλαρωτικές ιδιότητες, όπως είναι η γιόγκα. Εναλλακτικά, κι αν δεν είσαι φανατική της γυμναστικής, γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και πρόσθεσε λίγο αλεύρι καλαμποκιού. Η διαδικασία θα σε ανακουφίσει εξαιρετικά από τον ερεθισμό και την ενοχλητική φαγούρα που προκαλούν τα εξανθήματα.
Μπες στη σφαίρα της φαντασίας.
Τόσο η ύπνωση όσο και ο οραματισμός φαίνεται πως συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των εξανθημάτων. Μάλιστα, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Dermatology έδειξε ότι οι δύο παραπάνω μέθοδοι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, ενώ, πέρα από την ανακούφιση των συμπτωμάτων, περιορίζουν την ανάπτυξη των εξανθημάτων στην επιδερμίδα. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.


Δείτε επίσης:

Μην πίνετε καφέ μετά το αλκοόλ
Συμπτώματα του διαβήτη
Τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στο πάγκρεας
7 βήματα για υγιή καρδιά
Πώς αντιμετωπίζεται η αϋπνία
Η υγιεινή διατροφή καταπολεμά τις ρυτίδες
10+1 βήματα για να σώσετε τα μαλλιά σας
Tα μυστικά της αλόης
Xαμομήλι. Ο φυσικός σύμμαχος της υγείας και της ομορφιάς
Μαύρη Σοκολάτα
Διώξτε τις πέτρες
Πώς να ρίξω την πίεση
.................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου