ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Πώς μαγειρεύω μελιτζάνες παπουτσάκια


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κοντόχοντρες
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
1 ντομάτα φρέσκια στον τρίφτη
1 αυγό
1 χούφτα τυρί
λάδι
μπεσαμέλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε στη μέση τις μελιτζάνες (αφού τις έχουμε πλύνει και σκουπίσει), τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για ½ ώρα .

Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε καλά και

τις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε ανάποδα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά λάδια ή
τις ψήνουμε στο φούρνο αφού τις λαδώσουμε ελαφρά, ή
τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τις αφήνουμε να σουρωτή ρι να στραγγίξουν.
Αδειάζουμε με το κουτάλι την περισσότερη ψίχα τους έτσι ώστε να γίνουν να βαρκούλες.

Τις βάζουμε στο πυρέξ, και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.

Καβουρδίζουμε κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και ντομάτα.

Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 1 χούφτα τυρί και το αυγό χτυπημένο.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και καλύπτουμε από πάνω με μπεσαμέλ.

Ρίνουμε λίγες σταγόνες λάδι και λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα μάθεις τα μυστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου