ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Πώς μαγειρεύω μελιτζάνες σαγανάκι


Υλικά:

6 μελιτζάνες αργείτικες, καθαρισμένες και χαραγμένες κατά μήκος
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες μεγάλους κύβους
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας (αν θέλουμε πιο πηκτή τη σάλτσα)
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι μετσοβόνε ή καπνιστό Βερμίου κομμένο κύβους
Για το στόλισμα μαϊντανό και πάπρικα
Εκτέλεση:

Χρειαζόμαστε ένα τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα που να μπορεί να μπει και στο φούρνο μετά.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν και τις αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίζουν.

Αδειάζουμε το λάδι και αφήνουμε λίγο στο τηγάνι για να σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν – όχι να μαυρίσουν. Ρίχνουμε και το σκόρδο και τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ξαναβάζουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, να μαγειρευτούν μαζί με τα υπόλοιπα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε το τυρί, να βουλιάξει λίγο στη σάλτσα και το βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο, όπου έχουμε ανάψει το γκριλ, να άρει χρώμα.

Πασπαλίζουμε με πάπρικα και μαϊντανό, και σερβίρουμε με το ίδιο το σκεύος πάνω σε ξύλο, μαζί με φρέσκο ψωμί για βούτες, και κρασί κόκκινο.
Πώς θα μάθω τα μυστικά της μελιτζάνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου