ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Πώς αντιμετωπίζω την αρθρίτιδα

Η κατανάλωση τροφών που καταπολεμούν τις φλεγμονές, ένα από τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας, μπορεί να σε ανακουφίσει.
Φρόντισε να:
# Εντάξεις στην εβδομαδιαία σου διατροφή διάφορες αντιφλεγμονώδεις τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα, όπως ψάρια (σολομός, τόνος, σαρδέλα, σκουμπρί), λιναρόσπορο, αβγά με Ω- 3 και ξηρούς καρπούς.
# Χρησιμοποιείς τζίντζερ και κουρκουμά. Διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
# Καταναλώνεις καθημερινά 5 με 9 μερίδες φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων. Ακόμα κι αν έχεις ακούσει ότι λαχανικά όπως τομάτες, πατάτες, πιπεριές και μελιτζάνες χειροτερεύουν τους πόνους, να θυμάσαι πως κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά.
# Ελαττώσεις τις τροφές που προκαλούν φλεγμονές. Τα πολυακόρεστα φυτικά έλαια (π.χ. καλαμποκέλαιο, σογιέλαιο), τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια (στις μαργαρίνες) και οι επεξεργασμένες τροφές έχουν λιπαρά που «τρέφουν» τις φλεγμονές.
# Μειώσεις την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, σε περίπτωση που πάσχεις από αρθρίτιδα.
# Παρατηρείς τις αντιδράσεις σου. Αν υποψιάζεσαι ότι κάποια συγκεκριμένη τροφή χειροτερεύει τα συμπτώματά σου, μπορείς να την αποφύγεις για μερικές εβδομάδες και μετά να διαπιστώσεις τα αποτελέσματα.

1 σχόλιο: