ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Πώς θα μάθεις ποια είναι τα πιο χρήσιμα εργαλεία κουζίνας;



11 αντικείμενα που θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα και θα απογειώσουν τις μαγειρικές σου ικανότητες.
Τρίφτης για εσπεριδοειδή

Ένας μακρόστενος αυτόνομος τρίφτης χειρός μπορεί να σου λύσει τα χέρια όταν χρειάζεσαι ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι. Όσο γρήγορα κι αν δουλεύεις, δεν φτάνει ποτέ στην ψίχα όπως οι παραδοσιακοί τρίφτες με τις 4 πλευρές, άσε που δεν κινδυνεύεις να ματώσεις κυριολεκτικά τα δάχτυλά σου από κεκτημένη ταχύτητα ή απρόσεκτες κινήσεις, που στοιχίζουν επιπλέον σε ταλαιπωρία. Τρίβει επίσης τυρί, τζίντζερ και σοκολάτα. Για να το καθαρίσεις, το ξεπλένεις με νερό και τοποθετείς στο πλυντήριο πιάτων.

Ειδική σύριγγα κουζίνας

Χρησιμοποίησέ τη για να ρίξεις τη μαρινάδα μέσα στο κρέας του κοτόπουλου ή της γαλοπούλας πριν τη βάλεις στο φούρνο για πλουσιότερη γεύση. Μπορείς επίσης να γεμίσεις ελιές με σος ροκφόρ σε χρόνο ρεκόρ! Θα τις βρεις σε καταστήματα με είδη κουζίνας. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο χρησιμοποιώντας τα ειδικά χωνιά (δεν είναι χρήσιμα μόνο στη ζαχαροπλαστική!).

Ανοιχτήρι βάζων

Κι όμως. Εκτός από τα παραδοσιακά ανοιχτήρια για μπουκάλια, στην αγορά θα βρεις και ανοιχτήρια τα οποία θα σε βοηθήσουν να ανοίγεις εύκολα οποιοδήποτε βάζο. Πρόκειται για ένα μεταλλικό εργαλείο, το οποίο μοιάζει με το παραδοσιακό ανοιχτήρι μπίρας και οποίο έχει εσωτερική επένδυση με καουτσούκ. Μπορείς να το βρεις στα καταστήματα που έχουν είδη κουζίνας.

Χρονομετρητής αβγών

Δυσκολεύεσαι να υπολογίσεις το χρόνο που απαιτείται για να βράσει ένα αβγό; Στην αγορά θα βρεις ειδικούς χρονομετρητές, των οποίων το σχήμα είναι ίδιο με αυτό των αβγών. Απλά γέμισε το μαγειρικό σκεύος όπου θα βράσεις τα αβγά με νερό και μαζί τοποθέτησε και το χρονομετρητή.

Οδοντικό νήμα

Είναι φτηνό και ασφαλές για το φαγητό, αφού έχει κατασκευαστεί για το στόμα μας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κόψεις οτιδήποτε είναι πολύ μαλακό, όπως το κατσικίσιο τυρί. Τύλιξε λίγο νήμα γύρω απ’ το τυρί και τράβηξε και τις δύο άκρες για να κόψεις μια τέλεια ροδέλα. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

Ψαλίδι κουζίνας

Είσαι επιρρεπής σε μικροατυχήματα που συμβαίνουν στην κουζίνα; Αυτό το εργαλείο θα σου λύσει τα χέρια (και θα τα... γλιτώσει από επώδυνα κοψίματα). Το ψαλίδι κουζίνας αντικαθιστά το μαχαίρι σε πολλές χρήσεις. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις να κόψεις ζύμη, φρέσκο κρεμμυδάκι, χορταρικά, κρέας φιλέτο, φύλλο κρούστας κ.λπ. Επιπλέον, είναι ιδανικό για να κόψεις μια χάρτινη συσκευασία, ένα κομμάτι σπάγκο ή λαδόκολλα, ενώ στην πορεία θα διαπιστώσεις πως είναι κατάλληλο για χίλιες δυο άλλες χρήσεις.

Κόφτης ανανά

Η εξυπνότερη εφεύρεση κουζίνας, που θα σου λύσει κυριολεκτικά τα χέρια! Λειτουργεί σαν κατσαβίδι που ξεφλουδίζει, αφαιρεί το άχρηστο μέρος στο εσωτερικό και δημιουργεί μια τέλεια στίβα από ολοστρόγγυλες φέτες ανανά. Και όλα αυτά μαζί. Πολύ ευκολότερα και λιγότερο... μπελαλίδικα απ' ό,τι με το μαχαίρι. Στην αγορά μπορείς να βρεις μια πληθώρα από το συγκεκριμένο εργαλείο και μάλιστα κατασκευασμένο από διάφορα υλικά. Ένα είναι το σίγουρο: όποιον κι αν επιλέξεις, το αποτέλεσμα της... δουλειάς του θα σε εντυπωσιάσει.

Φλιτζάνι μέτρησης υγρών

Από τη μέρα που θα προμηθευτείς αυτό το φλιτζάνι μέτρησης υγρών (το οποίο αναγράφει τις τιμές στα ελληνικά μας γραμμάρια αλλά και σε... αλλοδαπά ml), κυριολεκτικά θα αλλάξει η ζωή σου στην κουζίνα. Είναι ιδανικό αν δοκιμάζεις συχνά συνταγές από ξένα περιοδικά ή το ίντερνετ και δυσκολεύεσαι να κάνεις τις μετατροπές από τη μία μονάδα μέτρησης στην άλλη.

Σπάτουλα-κουτάλα

Υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με αυτήν τη σέσουλα, που εκτελεί και χρέη κουτάλας; Μπορείς να πάρεις το αλεύρι που θες, να το ανακατέψεις στην κατσαρόλα, να ξύσεις τον πάτο αν σου «πιάσει» - και βέβαια ό,τι άλλο χρειαστεί. Ένα πραγματικά πολύτιμο εργαλείο, που θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε κουζίνα! Θα το βρεις στα περισσότερα καταστήματα με είδη κουζίνας.

Γουδί και γουδοχέρι

Χρησιμοποίησε το πατροπαράδοτο και δοκιμασμένο στο χρόνο εργαλείο για να πολτοποιήσεις καρυκεύματα όπως σκόρδο ή τζίντζερ, αλλά και το τσίλι για το γουακαμόλε ή άλλες σάλτσες. Θα διαπιστώσεις πως η γεύση που δίνει στο φαγητό το χειροκίνητο... κοπάνισμα είναι μοναδική!

Αβγοκόφτης

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα ιδιαίτερα εργονομικό και οικονομικό εργαλείο, που μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι ενδεχομένως φαντάζεσαι. Εκτός από βραστά αβγά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κόψεις φράουλες, μπανάνες ή μαλακά τυριά σε τέλειες, ομοιόμορφες φέτες. Κι όλα αυτά, γρήγορα και πανεύκολα. Θα το λατρέψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου