ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο

Το αλουμινόχαρτο τελικά, κάνει πολλά περισσότερα από το να καλύπτει το πιάτο με το φαγητό μας. Να δούμε μερικές διαφορετικές χρήσεις;


- Τυλίξτε τα πινέλα που βάφετε. Μία από τις χειρότερες δουλειές, είναι να ξεβγάζεις τα πινέλα με τα οποία έβαφες το σπίτι. Χώρια που πιθανότατα θα τα ξαναχρειαστείς την επομένη. Αντί για πλύσιμο λοιπόν, τυλίξτε τα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάλτε τα, στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα θα είναι παγωμένα αλλά …ζωντανά και έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε.



- Κρατήστε τα κατοικίδια μακρυά από τα κρεβάτια/καναπέδες. Μήπως το αγαπημένο σας σκυλάκι έχει τον καναπέ σας για αγαπημένη γωνιά; Που τον χάνετε που τον βρίσκετε στον καναπέ σας; Ε! λοιπόν μπορείτε να του κόψετε την συνήθεια με το αλουμινόχαρτο. Πως; Κόψτε ένα κομμάτι και στρώστε το εκεί που συνηθίζει να ανεβαίνει ο σκύλος/γάτα σας. Θα δείτε ότι ο θόρυβος και η αίσθηση του αλουμινόχαρτου θα τον/την κρατήσουν μακρυά από τον καναπέ σας.



-Ακονίστε τα ψαλίδια σας. Ναι! Εντάξει. Γι αυτή τη δουλειά χρειαζόμαστε έναν επαγγελματία του είδους με τα ακονιστήρια του και όλα τα κομφόρ. Όμως που να βρούμε χρόνο -ακόμα και αν έχουμε υπόψην μας κάποιον τέτοιον- να πάμε μέχρι εκεί με τα ψαλίδια μας. Πάρτε λοιπόν το ψαλίδι και κόψτε μ΄αυτό μερικά φύλλα αλουμινόχαρτου. Καινούριο;



- Κρατήστε καθαρό το σίδερό σας. Περάστε -σαν να σιδερώνετε- το σίδερό σας πάνω από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Θα δείτε την επιφάνειά του να καθαρίζει από κάθε υπόλειμμα κόλλας ή άλλης βρωμιάς.



- Γυαλίστε τα μεταλλικά σας αντικείμενα από χρώμιο. Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τσαλακώστε το να γίνει μια μπάλα, βυθίστε το στο νερό και τρίψτε μ’ αυτό τα μεταλλικά σας διακοσμητικά αντικείμενα. Αναλόγως μπορείτε να γυαλίσετε και τα ασημικά σας με μεγάλη ευκολία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου