ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το μαύρο ψωμί μειώνει κατα ένα πέμπτο τον κίνδυνο καρκίνου

Η κατανάλωση μαύρου ψωμιού ή δημητριακών ολικής αλέσεως τρεις φορές την ημέρα, μειώνει κατά το ένα πέμπτο τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του παχέος εντέρου, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, το καφέ ρύζι και το αλεύρι βρώμης.




Επιστήμονες από τη Βρετανία και την Ολλανδία διαπίστωσαν μάλιστα πως υπάρχει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στα πλούσια σε μαύρο ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως διαιτολόγια και την προστασίας από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Για την ακρίβεια για κάθε επιπλέον 10 γραμμάρια φυτικών ινών από αυτές τις πηγές που κατανάλωναν οι εθελοντές, ο κίνδυνος καρκίνου στο έντερο μειωνόταν κατά 10%.



Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μελέτη που δημοσιεύεται στη “Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση ο καρκίνος του παχέος εντέρου “θερίζει” καθώς είναι ο τρίτος πιο συχνός παγκοσμίως, προσβάλλοντας ετησίως περισσότερους από 940.000 ανθρώπους. Είναι επίσης η τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο, καθώς κοστίζει τη ζωή 610.000 ανθρώπων.



Στην Ελλάδα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τέταρτος συχνότερος, καθώς ανιχνεύεται ετησίως σε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους, ενώ κοστίζει τη ζωή σε περισσότερους από 1.600 ασθενείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου