ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Οι βιταμίνες C και Α ωφελούν σοβαρά την υγεία και τη νεανική εμφάνιση

Ο ιδανικότερος τρόπος για να εγκαταστήσουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα για να παραμείνει η νεανική εμφάνιση όσο περισσότερο μπορούμε, οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως υπάρχουν μυστικά εκ των έσω και αφορούν την ισορροπημένη διατροφή, καταναλώνοντας πολλές βιταμίνες, όπως τη C, που βρίσκεται στα πορτοκάλια, και την Α, που περιέχεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Οι διαθέσιμες μέθοδοι είναι πολλές.




Εκτός από την αντιοξειδωτική τους δράση ενάντια στη γήρανση, τα καροτενοειδή ως πρόδρομη μορφή της βιταμίνης Α συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία της όρασης. Πλούσιες πηγές καροτενοειδών αποτελούν τρόφιμα με έντονο πορτοκαλί, βαθύ κίτρινο και κόκκινο χρώμα όπως τα καρότα, οι ντομάτες και τα βερίκοκα, αλλά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως τα χόρτα, το σπανάκι, το μαρούλι, και τα αντίδια.



Έρευνες έχουν δείξει πως η συστηματική δραστηριότητα καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μπορεί να κρατήσει την καρδιά, τα οστά και τη διάθεσή μας ζωντανά και νεανικά. Παράλληλα, η βιταμίνη C είναι μια από της πιο γνωστές βιταμίνες με αντιοξειδωτική δράση. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις μολύνσεις αλλά και το καθημερινό οξειδωτικό στρες.



Επίσης, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο, ο χυμός πορτοκαλιού και τα όσπρια όπως τα μαυρομάτικα φασόλια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο συμμετέχει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου