ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Καθαρίστε επειγόντως το γραφείο σας»

Πλημμυρισμένα στα μικρόβια είναι τα πληκτρολόγια, τα τηλέφωνα και τα γραφεία, συμβάλλοντας έτσι στην μετάδοση ασθενειών όπως η γρίπη και το κρυολόγημα, προειδοποιούν βρετανοί ειδικοί.




Αναλύοντας δείγματα από εκατοντάδες γραφεία διαπίστωσαν πως δύο στα τρία πληκτρολόγια υπολογιστών ήταν πλημμυρισμένα από μικρόβια και μερικά είχαν στο κάτω μέρος του μούχλα.



Τα δείγματα από τα τηλέφωνα και τις επιφάνειες των γραφείων επίσης είχαν άπειρα μικρόβια.



Πιο μολυσμένα αποδείχθηκαν τα γραφεία των εργαζομένων στα τμήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών των επιχειρήσεων, καθώς και αυτά των δικηγόρων και των λογιστών, ενώ στα γραφεία των εργαζομένων σε κοινωνικές επιχειρήσεις ήταν πιθανότερο να εντοπιστούν ίχνη μουχλιασμένων τροφίμων.



Ο ένας στους δύο εργαζόμενους, εξάλλου, δεν ήξερε καν ότι το πληκτρολόγιο, το τηλέφωνο και η οθόνη του υπολογιστή του μπορεί να περιέχει βακτήρια.



Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας ειδών γραφείου Viking, έδειξε ακόμη πως το 75% των εργαζομένων τρώνε στο γραφείο τους, δίχως μετά να το καθαρίζουν με απολυμαντικό ή σαπούνι και νερό.



Όπως εξηγεί η δρ Λίσα Άκερλι, ειδική σε θέματα περιβαλλοντικής υγείας από το Λονδίνο, τα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν μια κρυφή απειλή για την υγεία, καθώς τα βακτήρια και οι ιοί που μολύνουν τα γραφεία μας μπορεί εύκολα να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο.



«Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό τώρα που αρχίζει η εποχή της γρίπης, του κρυολογήματος και των κάθε είδους ιώσεων», τόνισε. Και συνιστά σε όλους τους εργαζόμενους να καθαρίσουν επειγόντως και σχολαστικά τα γραφεία τους και ό,τι βρίσκεται πάνω τους.







Πηγή : Web Only

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου